Test Bank Understanding Motor Controls 4th Edition by Stephen L. Herman

(No reviews yet) Write a Review
$35.00
SKU:
Test Bank Understanding Motor Controls 4th Edition by Stephen L. Herman

Product Overview

Test Bank Understanding Motor Controls 4th Edition by Stephen L. Herman

1. One of the main considerations when installing a machine is the power source.

 

a. 

True

 

b. 

False

 

ANSWER:  

True

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Installation of Motors and Control Equipment

QUESTION TYPE:  

True / False

HAS VARIABLES:  

False

DATE CREATED:  

10/30/2018 5:12 PM

DATE MODIFIED:  

1/10/2019 8:16 AM

 

2. Manual control may be accomplished by simply connecting a switch in series with the motor.

 

a. 

True

 

b. 

False

 

ANSWER:  

True

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Types of Control Systems

QUESTION TYPE:  

True / False

HAS VARIABLES:  

False

DATE CREATED:  

10/30/2018 5:12 PM

DATE MODIFIED:  

10/30/2018 5:12 PM

 

3. With automatic control, an operator has to initiate certain actions.

 

a. 

True

 

b. 

False

 

ANSWER:  

False

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Types of Control Systems

QUESTION TYPE:  

True / False

HAS VARIABLES:  

False

DATE CREATED:  

10/30/2018 5:12 PM

DATE MODIFIED:  

10/30/2018 5:12 PM

 

4. High voltage surges are harmless and cannot damage electronic components connected to the power line.

 

a. 

True

 

b. 

False

 

ANSWER:  

False

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Functions of Motor Control

QUESTION TYPE:  

True / False

HAS VARIABLES:  

False

DATE CREATED:  

10/30/2018 5:12 PM

DATE MODIFIED:  

10/30/2018 5:12 PM

 

5. Diodes are used to suppress the voltage spikes produced by coils that operate on direct current.

 

a. 

True

 

b. 

False

 

ANSWER:  

True

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Functions of Motor Control

QUESTION TYPE:  

True / False

HAS VARIABLES:  

False

DATE CREATED:  

10/30/2018 5:12 PM

DATE MODIFIED:  

10/30/2018 5:12 PM

 

6. The conductor size, fuse or circuit breaker size, and overload size are generally determined using the ____________________ Code® and/or local codes.

ANSWER:  

National Electrical

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Installation of Motors and Control Equipment

QUESTION TYPE:  

Completion

HAS VARIABLES:  

False

STUDENT ENTRY MODE:  

Basic

DATE CREATED:  

10/30/2018 5:12 PM

DATE MODIFIED:  

10/30/2018 5:12 PM

 

7. Insurance companies established the ______________________________ organization in an effort to reduce the number of fires caused by electrical equipment.

ANSWER:  

Underwriters Laboratories
Underwriters Laboratories (UL)
UL

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Installation of Motors and Control Equipment

QUESTION TYPE:  

Completion

HAS VARIABLES:  

False

STUDENT ENTRY MODE:  

Basic

DATE CREATED:  

10/30/2018 5:12 PM

DATE MODIFIED:  

10/30/2018 5:12 PM

 

8. ____________________ control is characterized by the use of push buttons, limit switches, pressure switches, and other sensing devices to control the operation of a magnetic contractor or starter.

ANSWER:  

Semiautomatic

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Types of Control Systems

QUESTION TYPE:  

Completion

HAS VARIABLES:  

False

STUDENT ENTRY MODE:  

Basic

DATE CREATED:  

10/30/2018 5:12 PM

DATE MODIFIED:  

10/30/2018 5:12 PM

 

9. Fuses and circuit breakers are generally employed for ____________________ protection.

ANSWER:  

circuit

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Functions of Motor Control

QUESTION TYPE:  

Completion

HAS VARIABLES:  

False

STUDENT ENTRY MODE:  

Basic

DATE CREATED:  

10/30/2018 5:12 PM

DATE MODIFIED:  

10/30/2018 5:12 PM

 

10. The current flow through the MOV is called ____________________ current and is so small that it does not affect the operation of the circuit.

ANSWER:  

leakage

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Functions of Motor Control

QUESTION TYPE:  

Completion

HAS VARIABLES:  

False

STUDENT ENTRY MODE:  

Basic

DATE CREATED:  

10/30/2018 5:12 PM

DATE MODIFIED:  

10/30/2018 5:12 PM

 

11. What does Underwriters Laboratories (UL) do?

ANSWER:  

UL tests equipment to determine if it is safe under different conditions.

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Installation of Motors and Control Equipment

QUESTION TYPE:  

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:  

False

STUDENT ENTRY MODE:  

Basic

DATE CREATED:  

10/30/2018 5:12 PM

DATE MODIFIED:  

10/30/2018 5:12 PM

 

12. What are manual controllers?

ANSWER:  

Manual controllers are generally very simple devices that connect the motor directly to the line.

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Types of Control Systems

QUESTION TYPE:  

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:  

False

STUDENT ENTRY MODE:  

Basic

DATE CREATED:  

10/30/2018 5:12 PM

DATE MODIFIED:  

10/30/2018 5:12 PM

 

13. What is a wiring diagram?

ANSWER:  

A wiring diagram is basically a pictorial representation of the control components with connecting wires.

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Types of Control Systems

QUESTION TYPE:  

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:  

False

STUDENT ENTRY MODE:  

Basic

DATE CREATED:  

10/30/2018 5:12 PM

DATE MODIFIED:  

10/30/2018 5:12 PM

 

14. What does a schematic diagram show?

ANSWER:  

A schematic diagram shows components in their electrical sequence without regard for physical location.

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Types of Control Systems

QUESTION TYPE:  

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:  

False

STUDENT ENTRY MODE:  

Basic

DATE CREATED:  

10/30/2018 5:12 PM

DATE MODIFIED:  

10/30/2018 5:12 PM

 

15. What is the difference between jogging and inching?

ANSWER:  

The difference between jogging and inching is that jogging is accomplished by momentarily connecting the motor to full line voltage and inching is accomplished by momentarily connecting the motor to reduced voltage.

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Functions of Motor Control

QUESTION TYPE:  

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:  

False

STUDENT ENTRY MODE:  

Basic

DATE CREATED:  

10/30/2018 5:12 PM

DATE MODIFIED:  

10/30/2018 5:12 PM

 

Reviews

(No reviews yet) Write a Review