Test Bank Electrical Wiring Residential 20th Edition by Ray C. Mullin

(No reviews yet) Write a Review
$35.00
SKU:
Test Bank Electrical Wiring Residential 20th Edition by Ray C. Mullin

Product Overview

Test Bank Electrical Wiring Residential 20th Edition by Ray C. Mullin

Multiple Choice

 

1. The open-circuit voltage between the two terminals of a single-pole switch on a lighting circuit when the switch is in the OFF position is ____.

 

a. 

zero

 

b. 

60 volts

 

c. 

120 volts

 

d. 

240 volts

 

ANSWER:  

c

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Safety in the Workplace

 

2. An arc flash can produce temperatures of ____°F.

 

a. 

3,500

 

b. 

15,000

 

c. 

25,000

 

d. 

35,000

 

ANSWER:  

d

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Arc Flash

 

3. For safety, it is very important that electrical equipment be “listed” by the ____.

 

a. 

NEC

 

b. 

OSHA

 

c. 

NRTL

 

d. 

ANSI

 

ANSWER:  

c

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Listed Equipment and Nationally Recognized Testing Laboratories (NRTL)

 

4. Footwear suitable for electrical work is marked with the letters ____.

 

a. 

CF

 

b. 

EH

 

c. 

OSHA

 

d. 

PPE

 

ANSWER:  

b

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Personal Protective Equipment

 

5. The National Electrical Code is revised every ____ years so as to be as up to date as possible.

 

a. 

two

 

b. 

three

 

c. 

four

 

d. 

five

 

ANSWER:  

b

POINTS:  

1

REFERENCES:  

National Electrical Code (NEC)

 

6. The term approved means to be ____.

 

a. 

listed by a Nationally Recognized Testing Laboratory (NRTL)

 

b. 

acceptable to the National Electrical Code

 

c. 

acceptable to the architect or engineer designing the job

 

d. 

acceptable to the authority having jurisdiction

 

ANSWER:  

d

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Building Codes

 

7. As defined in Article 100, a dwelling unit has the following feature(s): ____.

 

a. 

permanent provisions for living, sleeping, cooking, and sanitation

 

b. 

living, sleeping, and basement or storage areas

 

c. 

space for eating, sleeping, and recreation

 

d. 

optional garage space

 

ANSWER:  

a

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Building Codes

 

8. All measurements in the National Electrical Code are shown in which system(s) of units?

 

a. 

inch-pound (English) only

 

b. 

SI (metric) only

 

c. 

both inch-pound and metric values

 

d. 

both natural units and physical units

 

ANSWER:  

c

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Metrics (SI) and the NEC

 

9. In the international system of units, the prefix kilo- means ____.

 

a. 

hundred

 

b. 

thousand

 

c. 

million

 

d. 

billion

 

ANSWER:  

b

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Metrics (SI) and the NEC

 

10. In the international system of units, the prefix milli- means ____.

 

a. 

one hundredth

 

b. 

one thousandth

 

c. 

one millionth

 

d. 

one billionth

 

ANSWER:  

b

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Metrics (SI) and the NEC

 

11. Nationally Recognized Testing Laboratories (NRTL) ____ electrical products to provide a basis for approval by inspectors in the field.

 

a. 

approve

 

b. 

test and list

 

c. 

develop standards

 

d. 

endorse

 

ANSWER:  

b

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Listed Equipment and Nationally Recognized Testing Laboratories (NRTL)

 

Completion

 

12. Always ____________________ the power before working on an electrical circuit.

ANSWER:  

turn off

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Safety Cannot Be Compromised!

 

13. Every time an electrician makes a decision concerning the electrical wiring, the decision should be checked by reference to the ____________________.

ANSWER:  

Code

NEC

National Electrical Code

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Language Conventions

 

14. The authority having jurisdiction over electrical construction is generally the ____________________.

ANSWER:  

electrical inspector

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Building Codes

 

15. The use of the word shall indicates a(n) ____________________ rule.

ANSWER:  

mandatory

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Language Conventions

 

16. Nationally Recognized Testing Laboratories (NRTL) test and evaluate products for ____________________.

ANSWER:  

safety

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Listed Equipment and Nationally Recognized Testing Laboratories (NRTL)

 

Subjective Short Answer

 

17. What is the NEC definition of a “Qualified Person”?

ANSWER:  

Article 100 in the NEC defines a qualified person as: "one who has the skills and knowledge related to the construction and operation of the electrical equipment and installations and has received safety training to recognize and avoid the hazards involved".

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Safety in the Workplace

 

18. What is the purpose of the National Electrical Code?

ANSWER:  

The purpose of this Code is the practical safeguarding of persons and property from hazards arising from the use of electricity.

POINTS:  

1

REFERENCES:  

National Electrical Code (NEC)

 

 

 

Reviews

(No reviews yet) Write a Review