Test Bank Electrical Wiring Industrial 17th Edition by Stephen L. Herman

(No reviews yet) Write a Review
$35.00
SKU:
Test Bank Electrical Wiring Industrial 17th Edition by Stephen L. Herman

Product Overview

Test Bank Electrical Wiring Industrial 17th Edition by Stephen L. Herman

1. ____ are given on the site plan to indicate the existing and the new grading levels.

 

a. 

Bench marks

b. 

Contour lines

 

c. 

Building locations

d. 

Light standards

 

ANSWER:  

b

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Explanation of Plan Symbols

 

2. The ____, as given on the site plan, is the reference point from which all elevations are located.

 

a. 

bench mark

b. 

contour line

 

c. 

building location

d. 

light standard

 

ANSWER:  

a

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Explanation of Plan Symbols

 

3. A device used to measure building plans is called a(n) ________.

 

a. 

ruler

b. 

compass

 

c. 

scale

d. 

indicator

 

ANSWER:  

c

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Explanation of Plan Symbols

 

4. A(n) ____ indicates the level of the lower edge of the inside of a conduit entering a manhole.

 

a. 

site plan scale

b. 

manhole range

 

c. 

invert elevation

d. 

heavy mark line

 

ANSWER:  

c

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Explanation of Plan Symbols

 

5. Telephone service is provided by conduit that runs from the telephone pole. The conduit runs underground at a minimum depth of ____ inches.

 

a. 

5

b. 

6

 

c. 

13

d. 

18

 

ANSWER:  

d

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Interpreting the Site Plan

 

6. The drainage hole at the base of a telephone pole is known as a ____ hole.

 

a. 

weep

b. 

seep

 

c. 

trickle

d. 

dry

 

ANSWER:  

a

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Interpreting the Site Plan

 

7. Although ____ are more expensive to install, they provide many advantages that direct burial installations do not.

 

a. 

telephone poles

b. 

contoured paths

 

c. 

pole caps

d. 

underground raceways

 

ANSWER:  

d

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Interpreting the Site Plan

 

8. If the electrical system to be installed operates at a potential higher than 1000 volts, the nonmetallic conduit must be 

 

a. 

installed in not less than 36 inches (900 mm) of earth.

b. 

installed at a depth of at least 18 inches (460 mm) of concrete.

 

c. 

installed at a depth of 24 inches (60 mm) deep and cinder filled.

d. 

encased in not less than 2 inches (50 mm) of concrete.

 

ANSWER:  

d

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Interpreting the Site Plan

 

9. True or False: Section 250.54 of the NEC states that the earth provides an effective ground-fault current path.

 

a. 

True

 

b. 

False

 

ANSWER:  

False

POINTS:  

1

 

10. The United States is the last major country in the world not using the ____ system as the primary system of measurement.

 

a. 

English

b. 

metric

 

c. 

French

d. 

inch-pound

 

ANSWER:  

b

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Metrics (SI) and the NEC

 

11. The NEC commonly expresses units of measure in both the English or pound-inch system and the Metric SI system.  A distance of 50 feet is equivalent to _____ in the NEC SI units.

 

a. 

150 mm

b. 

3000 mm

 

c. 

15.0 m

d. 

3 m

 

ANSWER:  

c

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Metrics (SI) and the NEC

 

12. Outlet boxes and device boxes use their nominal measurement as their ____ size.

 

a. 

bench

b. 

knockout

 

c. 

designated

d. 

trade

 

ANSWER:  

d

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Metrics (SI) and the NEC

 

13. The metric system is a “base-10” or “____” system in that values can be easily multiplied or divided by 10 or powers of 10.

 

a. 

binary

b. 

quaternary

 

c. 

decimal

d. 

hexadecimal

 

ANSWER:  

c

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Metrics (SI) and the NEC

 

14. In the SI system, what is the prefix corresponding to ten times the base unit?

 

a. 

deka

b. 

hecto

 

c. 

kilo

d. 

mega

 

ANSWER:  

a

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Metrics (SI) and the NEC

 

15. How many times larger is a megawatt than a kilowatt?

 

a. 

100

b. 

1000

 

c. 

10,000

d. 

100,000

 

ANSWER:  

b

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Metrics (SI) and the NEC

 

16. Discuss how to determine the location of the building using the site plan.

ANSWER:  

The building location is given on the site plan by referring to existing points such as the centerline of a street. If the electrical contractor and the crew arrive on the site before the general contractor arrives, they are not required to “stake out” (locate) the building. However, they should be able to determine its approximate location. A site plan shows the property lines and the centerlines of the street from which the electrician can locate the building and other site improvements.

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Construction Plans

 

17. What precautions should be taken if direct burial cable is used?

ANSWER:  

If direct burial cable is used, care must be taken to protect the cable from damage. For example, the cable can be installed in the ground to a greater depth than that at which normal digging takes place. Added protection is obtained by placing a treated board over the cable to provide a shield against digging and probing near the cable. The cable should also be surrounded by a layer of sand to prevent any abrasion of the cable by sharp stones and other objects in the soil.

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Interpreting the Site Plan

 

18. List the requirements that permit rigid metal conduit to be installed directly in the soil for underground raceways.

ANSWER:  

Rigid metal conduit can be installed directly in the soil if:

ferrous conduits (iron or steel) do not rely solely on enamel for corrosion protection;

the conduit is made of a material judged suitable for the condition; and

the conduit is not placed in an excavation that contains large rocks, paving materials, cinders, large or sharply angular substances, or corrosive material.

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Interpreting the Site Plan

 

19. Discuss grounding as it relates to lighting standards.

ANSWER:  

It is important that proper grounding be achieved at each lighting standard. An equipment grounding conductor shall be installed with the supply conductors as the earth cannot be the sole grounding path. The installation of supplementary grounding electrodes is also permitted. It is mandatory that all conductive parts, including the grounding electrode, base, bolts, and conduits, be bonded together to achieve comprehensive grounding.

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Interpreting the Site Plan

 

20. What is the difference between the US and SI systems for writing numbers with many digits?

ANSWER:  

In the United States, it is the practice to use a period as the decimal marker and a comma to separate a string of numbers into groups of three for easier reading. In many countries, the comma has been used in lieu of the decimal marker and spaces are left to separate a string of numbers into groups of three. The SI system, taking something from both, uses the period as the decimal marker and the space to separate a string of numbers into groups of three, starting from the decimal point and counting in either direction. For example, 12 345.789 99. An exception to this is when there are four numbers on either side of the decimal point. In this case, the third and fourth numbers from the decimal point are not separated. For example, 2015.1415.

POINTS:  

1

REFERENCES:  

Metrics (SI) and the NEC

 

Reviews

(No reviews yet) Write a Review